به گزارش سرویس علمی- فرهنگی مرکز خبر حوزه، تحقيق حاضر به موضوع ساز و كارهاي تحول در فقه سياسي شيعه در دوره معاصر ميپردازد. نويسنده با استفاده از روش و الگوي فهم «هرمنوتيك كلاسيك» به تبيين چارچوب نظري و روش اقدام ميكند و پس از بيان برخي دانشواژهها، به يادآوري مفاهيم و ظرفيتهاي روشي آن براي فهم نيت خويش و خوانش متون فقهي ميپردازد. فصل دوم به معيارهاي ثابت فقه سياسي، نصگرايي، بهرهگيري از عقل و عدالتمحوري اختصاص دارد.
با توجه به تعامل فقه سياسي با دنياي پيرامون، در فصل سوم به زمينهها و ساحتهاي فكري اجتماعي تحول در فقه سياسي شيعه توجه ميشود. اصل بحث ساز و كارهاي تحول فقه سياسي در ادامه مورد دقت قرار ميگيرد و به ظرفيتهايي مانند حجيت عقل، پذيرش مقتضيات زمان و مكان، مصلحت، تحولات موضوعي، قلمرو آزاد فقهي و تحول در علم اصول اشاره ميشود. همهي اين موارد در فقه سياسي معاصر در فصل پنجم مورد سنجش و ارزيابي قرار ميگيرد.
در فصل پاياني كتاب، افقهاي بايسته تحول در فقه سياسي شيعه مورد توجه قرار گرفته و در آن به اين موضوع پرداخته ميشود كه فقه سياسي در عرصههاي «نظريهپردازي» و «ارائه نظام» گامهاي آغازين را برداشته، اما تا رسيدن به نقطهي مطلوب راهي طولانی در پيش دارد.
فقه سیاسی شیعه از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قم در قطع رقعی و شمارگان 2500 نسخه در 390 صفحه به قیمت 4700 تومان منتشر شده است.
علاقمندان با تلفن 88505402-021 تماس بگیرند.